Put oko svijeta je počeoJutros oko 10 sati ispred zgrade »Vijesti« trojica avanturista na motorima, porodice i prijatelji na početnoj tački puta oko svijeta Nestrpljenje da se čuje zvuk motora i hrabri put u neizvjesno su malo ubrzali ovaj ispračaj, pa svi koji su htjeli da isprate ove momke nisu baš stigli na vrijeme...

Vladimir, Blažo i Nikola su krenuli, a na ovom mjestu ćete moći da čitate o njihovom putu, gdje su, kuda su prolazili i što su sve vidjeli.

Ono što su kazali danas, prije polaska, svakako će ih držati sve ove mjesece.  Napetost zbog nepoznatog, svakako će smanjiti podrška najbližih...Daleke zemlje ih čekaju, a oni su obećali da će se javljati kada god im se ukaže prilika.

Vadimir Jovićić: - Ima malo nevroze zbog porodice, što je i normalno pred ovako dug put. Supruga me odavno  podržala jer ovo nije prvi put da idem. Nikada nismo išli ovako daleko, ali smo se dobro pripremili za put, pošto smo na organizaciji radili još od oktobra. Sa nama su i dva prijatelja iz Njemačke koji idu sa nama do Ukrajine. Oni se nakon toga vraćaju, a mi nastavljamo dalje.

 Blažo Milić: - Uzbuđenje je veliko i   zaista nam puno znači ovaj ispračaj i podrška porodice i prijatelja. Prvi dan idemo do Vršca, gdje ćemo odmoriti, a tamo nas očekuju naši prijatelji iz Beograda i Vršca. Dugo smo se i pažljivo pripremali kako bi što manje toga tokom puta prepustili slučaju i nadam se da će put proteći sa što manje problema. Kad dođemo do Kijeva tamo treba da sredimo Kazahstanske vize, a posle toga je sve mnogo lakše, što se birokratije tiče. Imali smo i ranije slična putovanja, ali je ovaj mnogo duži i vodi nas kroz zemlje koje imaju mnogo slabiju putnu infrastrukturu, a put će trajati ukupno tri mjeseca.

 Nikola Bojić - Ima malo straha i treme prije polaska, ali vjerujem da će sve ipak proteći u najboljenm redu. Put je težak i naporan, a toga je svjesna i moja supruga koja me pitala da li mi se ide, a kada sam odgovorio »da«,  dala mi je potpunu podršku. Možda neki misle da su naš motiv finansije, ali nije tako, naprotiv sa te strane ne stojimo najbolje, a očekivali smo i daleko bolju podršku jačih crnogorskih firmi koja je ovog puta izostala. Sredstva smo uglavnom sakupili preko prijatelja i sami.