Odlazak u Nemacku u posetu nasem prijatelju Rokiju i preuzimanje Touratech opreme

Dogovor je bio da se u Nemacku ne ide. Sva oprema jos uvek nije bila spremna, pa je svako posao na svoju stranu: Blazo i Dusko (Kojot) u Sloveniju na servis, a ja do Novog Sada da registrujem motor.

Medjutim, posta Nemacke nas i ovaj put iznenadjuje i isporucuje opremu nasem prijatelju Rokiju pre vremena (ima li ovoga kod nas?).

Pada odluka da se ipak ide i Blazo i Dusko krecu iz Slovenije ka Nemackoj, a ja iz Novog Sada. Sreca pa nije predaleko.. Osim sto je autoput malko dosadan… Ja dolazim kod Rokija dan ranije, preko Budimpeste, Bratislave, Brna i Praga. Roki i nevreme me cekaju na izlasku iz Praga i nakon 2.5 sata voznje stizemo na odrediste, mokri, gladni, a malo smo se i smrzli J A kod Rokija, kamin spreman i momentalno zaboravih onih 1033 km iza mene.


Ujutru smo otisli kod Rokija u servisa i lagano montirali opremu, cekajuci da stignu Blazo i Dusko. Oni su krenuli iz Slovenije, odakle ih je ispratio grad. Usput im je padala kisa. Presli su negde oko 900 km i naravno, umorni stigli… A onda rostilj, pljeske, pivo….

Sutradan opremu na motore i povratak. Ponovo Prag, Brno, Bratislava, Budimpesta, Palic. Na Madjarskoj granici carinik trazi da vidi gde nam je 8 kanistera (tako pise u fakturi), misleci da su to veliki kanisteri, pa mu je cudno gde je to stalo na motor?! A ono osam malih po 2L J

Na Palicu spavamo, pa ujutru pravac PG. Vreme nas je posluzilo pa je voznja prosla super…