Ideja?!

Posle prošlogodišnjeg puta “do najsjevernije tačke Evrope”, jednostavno smo se navukli na vožnju. Nismo se pošteno ni raspakovali a već smo razmišljali “Gdje ćemo opet, kako ćemo, kuda ćemo...”. Samo smo znali zbog čega to radimo.

 

Mi smo no limit bikers. Ne želimo nikakve granice. Najlakše je sjedjeti kući, razmišljati o tome što bi uradio, gdje bi sve išao, a se ne pokrenuti, nikada ništa ne uraditi niti vidjeti. Ne volimo kada nam dani liče jedan na drugi i prolaze a da ni jedan nema neku posebnost po kojem ćemo ga pamtiti.

E, pa nas nekoliko, smo ugrabili malo vremena, sjeli, mislili i milsili i na kraju smislili...

Zašto ne bismo vozili malo više? Dalje od kraja svijeta? A što je dalje od kraja svijeta? Put koji ide ukrug, okolo TheRideAround2010!

Šta je daleko...na primjer – Mongolija! E super, ajde da pođemo do Mongloije. A kad već idemo tamo, što ne bismo vidjeli I veličanstveni Sibir, pun izazova. OK, idemo I u Sibir. Ej, stani, Sibir...Kamčatka... A kako ćemo se vratiti kući? Ne možemo da se vraćamo istim putem, čisto zbog malera. Svi koji voze motore znaju za ovaj “problem”. Kad dodješ do neke tačke, najgore je vratiti se istim putem. Znači Kamčatka je preko puta Aljaske. Rusija – Amerika! Kada dođemo na Aljasku, naravno, da prođemo kroz Kanadu i dalje... Amerika, pa okean, pa Evropa, a u Evropi je naša kuća.

Dakle. Idemo skroz okolo.

Oko ideje za put, ekspedicija TheRideAround2010 je okupila par ljubitelja motora, puta, avanture i naravno - prirode!

Svi vi koji volite ove stvari, moći ćete preko ovog sajta da pratite naše planove, iskustva, puteve, pripreme I da budete u toku sa svim onim izazovima koji stoje pred nama za put oko svijeta!

TheRIDEAROUND2010 ekipa