Dan 13.

Danas smo presli relativno malo kilometara sto smo I ocekivali. Danasnji dan smo odvojili za slanje izvestaja I za prelazak granice.

Ustali smo dosta kasno, malo smo trazili internet centar I nakon slanja izvestaja smo krenuli ka KAzakhstansko-Ruskoj granici I gradu Omsk-u. Do granice smo brzo stigli I onda krece klasicno cekanje na granici. Kazakhstansku prelazimo relativno brzo I dolazimo do Ruske. Braca rusi fini na recima kao I uvek ali smo cekali skoro 4 sata. PA pregledaju pasose, pa nas vode u neku kancelariju da popunjavamo neke papire. Trude se da obaujsne ali sve to traje. A kad smo zavrsili papire, onda krece pregled motora. Meni I Blazu su sve povadili, svaku sitnicu gledali, a Ninu nista. Vide valjda stariji covek, ozbiljan pa nece da ga cimaju.


Negde oko 18h napustamo konacno granicni prelaz i ulazimo u Rusiju i krecemo ka Novosibirsku. Ovde je vec oko 20:30 i nalazimo mesto za sator – pravac odmor (sumica pored puta idelana za prenociste) nm,k . Ujutru ustajemo ranije jer je plan da do uvece stignemo u Novosibirsk, do kojeg ima oko 770 km. Ideja je da u Nopvosibirsku svratimo do BWM saervisa i potrazimo da kupimo ulje za motore i neki lezaj i onda dalje ka Kyzyl-u, po Mongolsku vizu.